Τρίτη 3 Απριλίου 2012

Οι βασιλείς εν εξορία

Α. Ντοντέ 



http://www.easybytez.com/733343iic865

Γάλλος ποιητής και μυθιστοριογράφος (1840 – 1898). Η λογοτεχνική του καριέρα άρχισε από πολύ νωρίς στο Παρίσι. Έγινε όμως γνωστός με το έργο του “Γράμματα από το μύλο μου”(1869). Άφησε ένα τεράστιο λογοτεχνικό έργο, που διακρίνεται για το ρεαλισμό του, τη συμπάθεια στους καταπιεσμένους, αλλά και την έντονη σατιρική διάθεση. Στα έργα του βλέπουμε κάτι από το χιουμοριστικό ρομαντισμό του Ντίκενς και το ρεαλισμό του Ζολά. Ο πιο γνωστός του χαρακτήρας είναι ο Ταρταρίνος, ένας αστείος φανφαρόνος, του οποίου τις περιπέτειες περιγράφει στα έργα του “Ο Ταρταρίνος της Ταρασκόν”, “Ο Ταρταρίνος στις Άλπεις” κ.ά. Άλλα έργα του “Γράμματα της Δευτέρας”, “Οι βασιλείς στην εξορία”, “Ο αθάνατος”, “Αναμνήσεις ενός ανθρώπου των γραμμάτων” και πολλά θεατρικά.

Κυρια Φριμαν

Π. Αμπατζογλου



http://www.easybytez.com/jvt5jfr971pj

Ο άνθρωπος ανήκει στα θηλαστικά. Δηλαδή στην κατηγορία των ζώων που θηλάζουν. Δηλαδή στα θηλυκά. Είναι λοιπόν εκπρόσωπος μας η κυρία Φρίμαν;
Η κυρία Φρίμαν που αν κάτι δεν μπορεί να γίνει όπως το θέλει αυτή το θεωρεί προσωπική προσβολή της φύσης στο πρόσωπό της.
Η κυρία Φρίμαν που αγαπάει κι εκτιμά τον Φρίμαν σαν ένα αξιαγάπητο μογγολάκι…
Η κυρία Φρίμαν που σχεδιάζει τη ζωή, αλλά δεν την ονειρεύεται.
Η κυρία Φρίμαν που θέλι να κάνει έρωτα χωρίς περιορισμούς, να βιαστεί, να δαγκώσει και να δαγκωθεί, να ξεσκιστεί και να ξεσκίσει, ελεύθερα όπως πίνεις νερό, χορεύεις σε ντίσκο, όπως τρως παγωτό κατακαλόκαιρο ντάλα μεσημέρι.
Η κυρία Φρίμαν που θεωρεί το θάνατο σαν ένα αναγκαστικό ταξίδι, με σίγουρη όμως επιστροφή.
Αυτά και άλλα μας λέει ο συγγραφέας ένα καλοκαίρι κοντά στη θάλασσα με ένα μπουκάλι ούζο για βοήθεια και αναρωτιέται τι θέλει επιτέλους η κυρία Φρίμαν.