Δευτέρα 5 Μαρτίου 2012

Ο παράδεισος δεν έχει μόνο αγγέλους

Καραβασίλης Δημήτρης


http://www.easybytez.com/fosrpeie5htt


Ο Άρης Οικονόμου είναι μαθητής της τρίτης Λυκείου σε κάποιο ακριβό Ιδιωτικό σχολείο. Ο πατέρας του όμως, έμπορος, χτυπημένος σφοδρά από την οικονομική κρίση, αδυνατεί να ανταπεξέλθει στα αυξημένα δίδακτρα και έξοδα που απαιτεί το σχολείο. Ο διευθυντής είναι ανένδοτος στις εκκλήσεις του για κάποιον διακανονισμό.

Ο Άρης ξενιτεύεται. Πάει στο δημόσιο σχολείο της γειτονιάς του, μαζί με τον ξάδερφό του, τον Γιώργο. Η κυρα-Ελένη, γιαγιά και των δύο, βρίσκεται στο Γηροκομείο που συντηρεί ο Δήμος. Οι διάφοροι χρηματοδότες όμως αποσύρονται λόγω της κρίσης κι έτσι κινδυνεύει να κλείσει αν δεν παρουσιάσει κάποιον βιώσιμο προϋπολογισμό.

Υπό την αιγίδα του Δήμου διοργανώνεται μεγάλη εκδήλωση, με τη συμμετοχή και των σχολείων της περιοχής, για να συγκεντρωθούν χρήματα. Το μόνο που αρνείται, είναι το παλιό σχολείο του Άρη. Τελικά τα χρήματα είναι λιγοστά.. Εκείνος, ενοχλημένος από την άρνηση και με αγωνία για το μέλλον των γερόντων, χρησιμοποιεί το ταλέντο του στους υπολογιστές και παραβιάζει το σχολικό δίκτυο. Άλλωστε, είχε βοηθήσει και στην κατασκευή του. Με τον τρόπο αυτό αποσπά χρήματα και τα καταθέτει, εξ ονόματος του σχολείου, στο Γηροκομείο.

Ο διευθυντής αντιλαμβάνεται πως κάτι περίεργο συμβαίνει. Ζητά την βοήθεια της αστυνομίας με την προϋπόθεση ότι η έρευνα θα είναι ανεπίσημη και διακριτική. Καταφτάνει ένας νεαρός αστυνομικός ο οποίος αρχίζει έρευνες και γρήγορα ανακαλύπτει τον ένοχο. Συγχρόνως όμως, η έρευνα φέρνει στο φως μία πολύ πιο σοβαρή υπόθεση παράνομου ηλεκτρονικού εμπορίου, μέσω του σχολικού δικτύου.

Ο Άρης είναι ο μόνος που μπορεί να βοηθήσει στην εξιχνίαση αυτής της απάτης. Ο νεαρός αστυνομικός, με την σύμφωνη γνώμη του Διευθυντή, τού υπόσχεται ασυλία, με αντάλλαγμα τη βοήθειά του. Στην σχέση τους αυτή μεσολαβεί ο θεολόγος καθηγητής, που έχει βαθιά γνώση των υπολογιστών, αλλά και της ψυχοσύνθεσης του Άρη.

Στην ιστορία αυτή, πλέκονται οι ζωές μαθητών, γονιών, δασκάλων. Οι συζητήσεις, οι εσωτερικές συγκρούσεις, οι ενοχές, τα ανεκπλήρωτα όνειρα και οι αθέατες πλευρές της προσωπικότητας όλων των προσώπων, δημιουργούν ένα κλίμα διαρκών ανατροπών, που οδηγεί στην ταύτιση του αναγνώστη με τους ήρωες. Η κάθαρση θα έρθει, αλλά δεν θα είναι ίδια για όλους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου